Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Πέμπτη

Συνάντηση - Παρουσίαση Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 με Θέμα: "Το μεγαλύτερο κίνημα στον κόσμο"

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά  σας καλεί
στην Παρουσίαση με θέμα

Paul Hawken "Το μεγαλύτερο κίνημα στον κόσμο"
θα προβληθεί φιλμάκι του και συζήτηση με την
Ζησούλα από την κοινότητα του ZEGG

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Μαρτίου, ώρα : 7.30 μ.μ.
 
Τόπος : "Σοφίας Κέντρο", Τριβωνιανού 32 στο Μετς
Ισόγειο με μια μαύρη βαριά καγκελόπορτα, αίθουσα της ομάδας Δρόμοι Σύνθεσης.
Στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών, στον ίδιο δρόμο με το Half Note), Πάρκινγκ δωρεάν στη πλατεία.
Τηλ. επικοινωνίας : Αντώνης  6974115629
 
Η Εισηγήτρια: Ζησούλα ζει τα τελευταία 15 χρόνια  στην γνωστή μας κοινότητα Zegg, 50 χλμ νότια του Βερολίνου και έχει ζήσει και άλλα 15 χρόνια πιο πριν σε διάφορες άλλες κοινότητες. Έχει ασχοληθεί με πολλά οικολογικά θέματα για το νερό, την διατροφή, την διαρκή καλλιέργεια και με την επεξεργασία των φρούτων και λαχανικών του κήπου της κοινότητας της. Για 7 συνεχή χρόνια έχει εργαστεί στην ετήσια συνάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εξέλιξη της περιοχής του Fläming που γίνεται πάντα με την μέθοδο του Open Space. Επίσης έχει ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα συστήματα επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, και ειδικότερα με το Φόρουμ (Zegg Forum) το σύστημα επικοινωνίας που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε από την κοινότητα του Zegg και σήμερα είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Πριν 20 χρόνια έζησε και στην Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με άλλους είχε ιδρύσει το Οικολογικό Κέντρο με σκοπό την δημιουργία μιας οίκο-κοινότητας. Όπως μας λέει, τότε τα πράγματα  ήταν πολύ καινούργια για την Ελλάδα, αλλά όχι πια Είναι πρόθυμη να βοηθήσει ως σύμβουλος ομάδες που βρίσκονται σε διαδικασία ίδρυσης κοινοτήτων.
 
Paul Hawken has spent over a decade researching organizations dedicated to restoring the environment and fostering social justice. From billion-dollar nonprofits to single-person, these groups collectively comprise the largest movement on earth, a movement that has no name, leader, or location, and that has gone largely ignored by politicians and the media. Like nature itself, it is organizing from the bottom up, in every city, town, and culture, and is emerging to be an extraordinary and creative expression of people's needs worldwide.  Paul Hawken is an environmentalist, entrepreneur, and author. His work includes starting ecological businesses, writing about the impact of commerce on living systems, and consulting with heads of state and CEOs on economic development, industrial ecology, and environmental policy.