Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Τρίτη

Παρουσίαση του Σεμιναρίου με θέμα: Το Κοινοτικό Συμβούλιο - The Way of Council

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά σας καλεί

στην ανοικτή Παρουσίαση του Σεμιναρίου



Το Κοινοτικό Συμβούλιο

The Way of Council 


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, 8:30 μμ

Τόπος : ΠΑΙΩΝΙΑ  στο ΘΗΣΕΙΟ

Γωνία Αμφικτύωνος 12 & Πουλοπούλου



Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι ένα Κάλεσμα σε Κύκλο, ένα σημαντικό κοινοτικό εργαλείο, ένας αρχαίος τρόπος συνεύρεσης σε Κύκλο επικοινωνίας, μοιράσματος,

οραματισμού από την καρδιά και κτισίματος της κοινότητας.



Το σεμινάριο είναι μια ευχάριστη και επιμορφωτική ανάπτυξη της βιωματικής κοινοτικής εμπειρίας, με δυναμική επικοινωνία και μοίρασμα από καρδιάς. Είναι ένα κοινοτικό εργαλείο Συνειδητοποίησης, Προσωπικής Αλήθειας, Σχέσεων, Συλλογικής Γνώσης, και Ομαδικής Συνεργασίας. Χρησιμοποιούμε τέσσερις προθέσεις, μιλώντας από την καρδιά, ακούγοντας από την καρδιά, περιεκτικότητα στον λόγο και αυθορμητισμό στην εκφραση, για να φέρουμε τους εαυτούς μας στο παρών, στο άνοιγμα και στην διαφάνεια, με τις δικές μας ιστορίες και με τις ιστορίες των άλλων, για να εξερευνήσουμε την μοναδικότητα, την επικοινωνία και τις σχέσεις μέσα από την Παρουσία, την Ακρόαση, το Ονείρεμα, την Ενορατική Γνώση, την Συνδημιουργία, την Συλλογική Νοημοσύνη, την Αντίληψη και την Σύνδεση.



Η παρουσίαση είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλους που ενδιαφέρονται.

Το σεμινάριο θα γίνει 11 και 12 Ιουνίου 2011, 10πμ-2μμ,

στο κτήμα Natural Path στο Κορωπί (θα δοθεί χάρτης).



Εισηγητής είναι ο ROB από το www.heart-source.com. Η παρουσίαση θα είναι στα αγγλικά και θα γίνεται μετάφραση. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ και 10 ευρώ για δυο γεύματα. Η όλη διοργάνωση γίνεται εθελοντικά και το κόστος είναι μικρό και δεν θα αποκλειστούν άτομα για το χρηματικό, αλλά πρέπει να έρθετε στην παρουσίαση και να το συζητήσετε με τον Rob.



Για συμμετοχές: Θωμάς Άνεμος 6977-503593, thomas_anemos@yahoo.com

Δηλώστε επίσης αν έχετε ή θέλετε μεταφορικό μέσο για να διευκολυνθούμε όλοι στην μεταφορά με λιγότερη κατανάλωση βενζίνης.



Προσωπικά μιλώντας αν ενδιαφέρεστε για την δυναμική της κοινότητας, μην χάσετε αυτό το σεμινάριο. Ξέρω ότι γίνονται πολλά αυτό το τριήμερο, είναι και η οικογιορτή στην Β. Εύβοια που θα πάνε αρκετοί, αλλά οποίοι μπορείτε ελάτε, θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι η "καρδιά" μιας οικοκοινότητας που λειτουργεί σε δυο επίπεδα. Στο ατομικό επίπεδο που βοηθάει τον καθένα να έχει διορατικότητα στις πεποιθήσεις, τα πιστεύω του, στις συμπεριφορές του και πως θέματα εμπιστοσύνης και ανοικτής καρδιάς υπάρχουν στην ζωή μας. Στο άλλο επίπεδο που λειτουργεί είναι στο ομαδικό, η ομάδα αρχίζει να έχει τον δικό της χαρακτήρα, γίνεται πιο επικοινωνιακή, συνεργατική, αληθινή, συνειδητή και αντί η ομάδα να αποτελείται από μεμονωμένους ατομικιστές αρχίζει να νιώθει πιο συνεκτικά και παραδόξως μπορεί να αντιληφτεί μια αίσθηση συνόλου μέσα από την ποικιλομορφία των ατόμων.



Το σεμινάριο είναι και μια πολύ καλή εισαγωγή στο Κοινοτικό Εργαστήριο που θα κάνουμε φέτος στην Κοινοτική Εβδομάδα στο Ανήλιο του Πηλίου τέλος του μηνός, 24-30 Ιουνίου. Δεν είναι φανταστικά όλα αυτά που γίνονται φέτος? Ανοίγει όλο και πιο πολύ η ενέργεια των ανθρώπων για να ζήσουν στην δημιουργία.

Πολλές αγκαλιές,

Θωμάς Άνεμος