Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Πέμπτη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ομάδα "Οικολογικά-Χωριά" σας καλεί στην
Κοινοτική Εβδομάδα Συμβίωσης (16 - 23 Ιούλη)


Στο Ανήλιο του Πηλίου
Από 16 έως 23 Ιούλη 2010

Για τρίτη χρονιά φέτος σας καλούμε στο όμορφο Πήλιο να ζήσουμε και να μοιραστούμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο κοινοτικό πείραμα.
Αυτήν την χρόνια έχουμε καταφέρει να κλείσουμε για μια ολόκληρη εβδομάδα ένα καταπράσινο κτήμα στο Ανήλιο.

Η όλη μας οργάνωση είναι εθελοντική μη κερδοσκοπική σε μια προσπάθεια να έρθουμε κοντά, να γνωριστούμε καλύτερα και να εξετάσουμε νέες προοπτικές και συνεργασίες.
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε κύκλους ομιλίας της καρδιάς, σε κοινοτικό φόρουμ, σε διάφορα εργαστήρια οικολογικού ενδιαφέροντος, σε κοινωνικό παιχνίδι, σε κύκλο αυτογνωσίας, σε μουσικά χάπενινγκ, σε περιπάτους στο δάσος, σε ασκήσεις taichi κ.α., χωρίς να παραλείψουμε και κάποια μπάνια στις παραλίες του Αιγαίου. Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά στο πρόγραμμα με μια δική σας πρόταση.

Όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν σε κύκλο το Σάββατο 17 Ιουλίου και θα κάνουμε μαζί το τελικό πρόγραμμα της εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης όλοι συμμετέχουμε στις καθημερινές εργασίες στο μαγείρεμα και πλύσιμο στην χορτοφαγική κουζίνα και στην καθαριότητα γιατί το room service είμαστε όλοι εμείς.

Το κόστος παραμονής και διατροφής για όλη την εβδομάδα είναι σε δωμάτια των 2-4 ατόμων 115 ευρω το άτομο ή με δική σας σκηνή 65 ευρώ και 30 ευρώ για το φαγητό.
Θα παρακαλέσουμε μια προκαταβολή των 30 ευρώ για τα δωμάτια.

Επικοινωνία - πληροφορίες: Λενιώ Ασβεστά 6947-734485, 210-2814780 και Θωμάς Άνεμος 6977-503593, email: eleniasvesta@gmail.com , thomas_anemos@yahoo.com .

Η διοργάνωση της Κοινοτικής Εβδομάδας γίνεται από τα μέλη της συλλογικότητας «Οικολογικά-Χωριά», http://groups.yahoo.com/group/oikologika-xoria